Årskurs 8 vinnare av Next Up 2015

Torsdagen 19 mars stod finalen i Next Up i Kista. Tävlingen anordnas av Almega och är en IT-­inspirerad tävling riktad till åttondeklassare, som tävlar lagvis med att lösa problem i verklighetsbaserade case, framtagna av IT-­företag.

Årskurs 8 har sedan januari inom ramen för tekniken arbetat med detta och vann igår den stora finalen, då Louise Wallstedt, Amanda Skålberg, Gabriella Radencrantz, Alexandra Christenson och Cedric Bratt från 8B briljerade under både första och slutliga finalomgången.

Vinsten var 25000 kronor som blir ett välkommet bidrag till årskursens resa till Krakow nästa läsår. Eleverna vann också hörlurar för att ha vunnit Sogeti-caset i första finalomgången.

Inför slutliga finalomgången fick eleverna ett nytt case och klassen fick sedan knappt 2 timmar på sig att samla in faktaunderlag, ta fram en lösning, skapa en presentation och repetera det muntliga framställandet.