Henrik Ljungberg vinnare av Stockholms stads innovationsstipendium!

Grattis säger vi till vår skolläkare Henrik Ljungberg som måndagen den 7 december kammade hem Stockholms stads innovationsstipendium 2015.

Stockholms stads Innovationsstipendium är sedan 1985 ett av Sveriges största pris för innovatörer – amatörer som proffs – och har för många varit en startinjektion till livskraftiga företag. Syftet är att främja kreativitet och företagande.

Henrik har tillsammans med Björn Nordlund och Martin Löfbom utvecklat mobilappen  Asthmatuner som är en En bärbar spirometer, som mäter lungfunktionen, kopplas trådlöst via bluetooth till mobilappen och på så vis får patienter tillgång till ett objektivt mätverktyg även mellan sina läkarbesök. Tekniken kan vara extra värdefull för föräldrar som ska behandla barn som inte alltid kan beskriva sina symtom.

Grattis Henrik önskar hela Carlssons skola genom Susanne Ridner

Fotograf/Källa: Bosse Johansson/KI Innovations