Sofia i Mocambique och klass 5c

Sofia Alface är huvudpersonen i boken ”Eldens hemlighet” skriven av Henning Mankell. En bok som klass 5c under hösten haft som högläsningsbok.  Eleverna blev mycket engagerade i Sofias gripande historia.

Eleverna ville hjälpa Sofia och beslöt, att tillsammans med klassföräldrar och lärare, samla in pengar till en symaskin.

Via efterforskningar fick klassen kontakt med en lärare ifrån södra Sverige som träffat Sofia i verkligheten och ett samarbete startades.

Det har bakats, tillverkats armband och nyckelringar för försäljning och resultatet blev 5500 kronor. För pengarna köptes en ny symaskin samt en hel del material. Sofia, som har två benproteser, fick också en kurs i hur hon skulle arbeta med symaskinen

I november levererades gåvan tillsammans med några påsar Ahlgrens bilar, Sofias favoritgodis.

Klass 5c och lärare Susanne Svensson kommer fortsättningsvis hålla kontakten med Sofia.

En solskenshistoria!