Skolan deltar i pilotprojekt om utbildning om vaccin

Under våren i årskurs 5 arbetar eleverna med kroppen i ämnet biologi. I samband med denna kurs har vi fått möjlighet att vara en pilotskola kring ett interaktivt utbildningsprojekt inom vaccination genom ett initiativ av två aktörer från hälso- och techbranchen.

För eleverna handlar det om att lära sig om vaccination via sina skärmar, närmare bestämt genom det populära spelet Minecraft. Minecraft: Education Edition är en utbildningsfokuserad version av spelet, där eleverna kan ha roligt medan de lär sig. Tanken är att det ska bli en 60 minuter lång utbildning som ska erbjudas på bred front för skolelever i åk 5 kommande läsår.

Alla klasser i åk 5 på Carlssons skola har testat denna utbildning och i samband med detta så har skolsköterska, no-lärare samt IKT-pedagog fått ge feedback och utvecklingsförslag till de som ska arbeta ihop hela konceptet.

Sammantaget blev det en intensiv heldag för både elever, personal och projektledare men vi hoppas att vårt deltagande kan hjälpa till med att arbeta fram en informativ och spännande utbildning kring vaccin.